ارزیابی بیمار توسط متخصص ارتوپدی چگونه است

وقتی بیمار برای اولین بار به پزشک ارتوپد مراجعه میکند صحبت هایی بین آنها رد و بدل میشود. بیمار مشکلات خود را به پزشک میگوید و پزشک سعی میکند ارزیابی خود را با کسب اطلاعات لازم از بیمار شروع کند. سعی پزشک در کسب این اطلاعات را در اصطلاح پزشکی کسب شرح حال یا تاریخچه یا History میگویند.

در اکثر شاخه های علم پزشکی پزشک سعی میکند با استفاده از این صحبت ها و با کمک معاینه و بررسی های آزمایشگاهی و تصویربرداری علت بیماری را تشخیص دهد. پس از یافتن علت بیماری معمولا مشخص کردن نوع درمان مشکل خاصی نیست.

در ارتوپدی اوضاع کمی متفاوت است. در ارتوپدی تشخیص بیماری و مشکل معمولا راحت است ولی مشخص کردن اینکه چه نوع درمانی مورد نیاز بیمار است مشکل تر است.

نوع درمانی که انجام میشود از بیمار به بیمار دیگر متفاوت است و بسته به سن، جنس، شغل، وضعیت سلامتی و بسیاری متغیرهای دیگر این درمان فرق خواهد کرد.

این متغیرها در حین صحبت پزشک با بیمار مشخص و تعیین میشوند و پزشک با دانستن آنها سعی میکند تا بهترین درمان را برای بیمار خود مشخص کند. پزشک در صحبت با بیمار به نکات زیر توجه میکند.

بیمار به چه علت به متخصص ارتوپدی مراجعه کرده است

علت اکثر مراجعات بیماران به مطب پزشکان ارتوپدی رهایی از درد و یا تغییر شکلی است که در اندام آنها ایجاد شده است. البته بعضی بیماران فقط میخواهند بدانند علت مشکلی که دارند چیست و یا اینکه آیا این مشکل پیشرفت خواهد کرد یا خیر.

یک بیمار ممکن است با شروع دردی در مفصل زانو به پزشک مراجعه کند چون دیده است که یکی از دوستانش هم در ابتدا همین علامت را داشته است و بعد از مدتی پزشک به او گفته آرتروز دارد و فعلا دوستش به علت آرتروز پیشرفته مجبور است با واکر راه برود.

بیمار دیگر ممکن است به علت درد مفصل ران سراسیمه به متخصص ارتوپدی مراجعه کند چون پدر او هم همین مشکل را داشته و بعد از مدتی مشخص شده که سرطان دارد و متاسفانه به علت متاستاز سرطان بعد از مدتی فوت کرده است.

2244 1

در این مصاحبه اولیه پزشک با بیمار معمولا بیماران به چند چیز احتیاج دارند
  • بیمار نیاز به یک گوش شنوا از طرف پزشک دارد. گوشی که مشکلات او را بشنود و با او همدردی کند
  • بیمار نیاز دارد تا از طرف پزشک دستورات قاطع و با اطمینانی راجع به کاری که باید بکند بشنود
  • بیمار نیاز دارد تا پزشک به دقت توضیح دهد علت مشکلات او چیست و این مشکلات در آینده به چه صورت در خواهند آمد

آیا بیمار با دکتر ارتوپد همکاری میکند

همکاری بیمار با پزشک بسیار مهم است. بسیاری از درمان ها بخصوص اعمال جراحی سخت و پیچیده بوده و بدست آوردن یک نتیجه خوب از درمان نیازمند همکاری بسیار نزدیک بیمار با پزشک است.
اگر بیمار در حین درمان و یا بعد از جراحی نخواهد و یا نتواند همکاری لازم را با پزشک به عمل آورد ممکن است نتیجه مطلوبی از درمان بدست نیاید.
یک متخصص ارتوپدی خوب قبل از شروع درمان سعی میکند بفهمد بیمارش تا چه اندازه همکار است. البته فهمیدن این مطلب قبل از شروع درمان کمی مشکل است ولی بعد از درمان مسلما مشخص میشود.

آیا بیمار درگیر شکایت های قانونی است

بیماری که به علت تصادف رانندگی و یا آسیب های حین کار صدمه دیده و از کسی شکایت کرده است و به دنبال اخذ ضرر و زیان است ممکن است در درمان خود مشکلاتی ایجاد کند.

این دسته از بیماران ممکن است اطلاعات راجع به بیماری خود و یا میزان بهبودی خود بعد از درمان را پنهان کنند و یا در مورد بیماری خود اطلاعات غلط به پزشک بدهند به این امید که بتوانند خسارت بیشتر ی را از دادگاه طلب کنند.

یک متخصص ارتوپدی با تجربه در مصاحبه با بیمار به این مطلب توجه کرده و آن را مد نظر قرار میدهد

بیمار چه انتظاراتی از درمان خود دارد

بیماران عاقل میدانند که هر عمل جراحی قدری درد دارد و یا میدانند بعد از هر جراحی جای آن بر روی پوست باقی میماند ولی بعضی بیماران توقعات غیر معقولی از جراحی دارند.

بعضی ورزشکاران انتظار دارند بعد از جراحی آسیب وارد شده به آنها، توانایی های آنها کاملا به وضعیت قبل از آسیب برگردد. اکثر بیماران از پزشک خود میپرسند آیا با انجام این عمل جراحی صد در صد خوب میشوند.

آیا پزشک تضمین میدهد که بیمار کاملا خوب شود و هیچ مشکلی برای او بوجود نمیاید. مسلما جواب به این سوالات منفی است.

اینکه بیمار انتظارات نامعقولی از جراحی خود داشته باشد و سطح انتظارات و توقعاتش از جراحی خیلی باشد باشد موجب میشود تا بعد از درمان ناامید شده و اطمینانش را به پزشک معالج خود از دست بدهد.

یک متخصص ارتوپدی که در کار خود وارد است سعی میکند بفهمد بیمار تا چه اندازه از جراحی متوقع است و همچنین سعی میکند محدودیت های جراحی و عوارض احتمالی آن را برای بیمار توضیح بدهد و به او بگوید که از درمان خود تا چه میزانی متوقع باشد و انتظار بهبودی تا چه اندازه ای را داشته باشد.

مشاوره

آیا بیمار توضیحات متخصص ارتوپدی را فهمیده است

پزشک باید مطمئن شود بیمار توضیحات او در مورد بیماری و نحوه درمان را به درستی درک کرده است. میزان همکاری بیمار با پزشک در حین درمان وابسته به ارزیابی بیمار از بیماری خود و نحوه درمان آن دارد و بیمار این اطلاعات را از پزشک خود دریافت میکند.

از طرف دیگر توانایی یادگیری و درک افراد مختلف با هم متفاوت است. پزشک این نکته را در نظر گرفته و در صحبت های اولیه با بیمار مطمئن میشود که بیمار تا حد کافی سخن او را درک کرده است.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
دوست داریم نظرتونو بدونیم، لطفا نظر بدید.x